مقایسه آلومینیوم و upvc؟
عمده قدرت و تحمل پروفیل یو.پی.وی.سی از یک پروفیلU شکل گالوانیزه تأمین می‌شود که گاهی بدلیل مخفی بودن در محصول نهایی از پروفیل های ضایعات یو.پی.وی.سی استفاده می‌شود.

تاریخ انتشار : 1402/1/19/ نمایش : 180 / نظرات : 0

مقایسه آلومینیوم و upvc؟

عمده قدرت و تحمل پروفیل یو.پی.وی.سی از یک پروفیلU شکل گالوانیزه تأمین می‌شود که گاهی بدلیل مخفی بودن در محصول نهایی از پروفیل های ضایعات یو.پی.وی.سی استفاده می‌شود.

مقاومت پروفیل آلومینیومی چند برابر یک پروفیل يو.پی.وی.سی ‌است. فلز آلومینیوم دارای خصوصیات زیبایی، دوام بالا، رنگ پذیری و بسیاری ویژگی های دیگر می باشد.

در چند سال گذشته متأسفانه بدون توجه به شرایط خاص اقلیمی و آب و هوایی کشور در مقایسه با کشورهای اروپایی اقدام به ورود یا تولید پروفیل درب و پنجره های پی وی سی به کشور شده که با نگرش به عدم وجود دانش فنی و علمی و نیز تبلیغات نادرست والبته وسیع و گسترده تب تندی را در میان برخی از مصرف کنندگان ایجاد و بخشی از بازار مصرف در ساخت و ساز صنعت ساختمان و تأمین درب و پنجره و نمای شیشه ای را به خود اختصاص داد. اما دیری نپایید که با بالا رفتن سطح آگاهی و علمی مصرف کنندگان و تجارب استفاده از این نوع درب و پنجره ها و پوشش های نما و بروز مشکلات بر اثر مرور زمان سیرنزولی ایجاد شده دربازار مصرفPVC به سرعت و به نحوی کاملا محسوس قابل لمس و مشاهده است.

 

با وجود مشکلات شناخته شده و تبعاتی که بکارگیری و استفاده از PVC در ساخت درب و پنجره و کاربرد آن درنمای ساختمان ها ایجاد می نمود بحث دیگری در میان برخی تولیدکنندگان این محصول در جهت حفظ بازار مصرف PvC باز شد و آن جایگزینی درب و پنجره با متریال و مواد UPVC بجای PVC بود، در حالیکه 90% آنچه در بازار موجود است اساساً UPVC نیست زیرا قیمت UPVC حداقل دو برابر

 

قیمت PVCاست که استفاده از آن برای اکثر مصرف کنندگان مقرون به صرفه نبوده و اقتصادی نمی باشد.

در مورد تفاوت هايي که ميان درب و پنجره‌هاي UPVC و آلومينيومي وجود دارد مطالب زيادي نوشته شده و بحث هاي طويلي صورت گرفته است.

اما چنانچه بخواهيم مطالب عنوان شده در اين زمينه را جمع‌بندي کرده و به صورت خلاصه و مفيد درآوريم مي‌توان به موارد ذيل اشاره نمود :

1- استحکام و قدرت خمشي :

براي آنکه يک پنجره يا درب به خصوص در ابعادي که هر روزه بزرگتر و فراختر در طراحي‌ها لحاظ مي‌گردد و همچنين بدليل وزن بالاي شيشة دو جداره کارايي درست خود را داشته باشد، به ميزاني از استحکام و قدرت خمشي نياز است که با مقايسة دو مقطع پنجره‌ي آلومينيومي با پروفيل اختصاصي و آلياژ 6063 و يک پنجرة UPVC قابل تشخيص فوري است. عمده قدرت پروفيل UPVC از يک پروفيل U شکل گالوانيزه تأمين مي‌شود که گاهي بدليل مخفي بودن در محصول نهايي در کيفيت آن کوتاهي مي‌شود. لذا به وضوح قدرت خمشي يک پروفيل آلومينيومي چند برابر يک پروفيل UPVC ‌است.

2- سختي :

اين خصوصيات محصولات در کاربري آن و بخصوص در مرور زمان درک مي‌شود. سختي آلومينيوم 27 برابر UPVC است که اين موضوع باعث برتري چشمگير استفاده از آلومينيوم در مقابل UPVC مي‌شود به هر حال سختي UPVC به قدري کم مي‌باشد که حتي چوب 4 برابر از UPVC سخت‌تر است.

 

3- اتصالات :

در پنجره‌هاي UPVCاتصالات تنها در قسمت هاي بيروني و قابل رويت به خصوص در کنج‌ها با سيستم جوش تأمين مي‌شود. حتي در پروفيل U گالوانيزه که در سر تا سر پروفيل مي‌گردد اين کار صورت نمي‌گيرد. در پنجره‌هاي آلومينيومي با تکيه بر چند اتصال رايج به خصوص يراق آلات پيچ و پرچي و همچنين پانچ با استفاده از لقمه‌هاي توپر آلومينيومي قدرت اتصال به نحوي فوق‌العاده و غيرقابل قياس بالاست.

4- نصب يراق آلات :

با وجود مشابهت بسيار در يراق‌آلات هر دو سيستم و تنوع مارک‌هاي مختلف بدين لحاظ لولاها و دستگيره‌ها و ديگر يراق‌آلات در پنجره‌هايUPVC مستقيماً روي پروفيل‌هايي از همان جنس نصب مي‌گردد که در اثر وزن بالا و استفاده‌ي مکرر به مرور زمان پروفيل در محل اتصال از عنصراتصال دهنده مثل پيچ ضعيف‌تر بوده و اصطلاحاً جا باز مي‌کند که در اثر اين عمل ما به وفور شاهد افتادگي لنگه و ساير تغيير شکل‌ها در پنجره‌يUPVCهستيم که اين اتفاق به مراتب کمتر در آلومينيوم مي‌افتد چون يراق‌آلات مستقيماً به فلز آلومينيوم متصل هستند.

 

5- سيستم‌هاي کشويي :

جنسيت پراصطکاک و خمشي که در ذرات UPVC است ايجاد مشکل کرده و باعث شده درب‌ها و پنجره‌هاي کشويي از جنس UPVC بسيار کم توليد شود و تقريباً بيشتر شرکت‌هاي معتبر در اين زمينه مبادرت به توليد چنين محصولي نمي‌کنند. البته بعضي از شرکتها با استفاده از يراق‌هايي که اصطلاحاً به آنها (فولکس واگني) مي‌گويند

 توليد اين محصول را انجام مي‌دهند که در مقابل درب و پنجره کشويي آلومينيومي که فاقد اين اشکالات است چندان مورد توجه قرار نمي‌گيرد.

6- رنگ‌پذيري :

UPVC  اساساً قابليت رنگ‌آميزي ندارد و براي توليد محصولات رنگي بايد هنگام توليد پروفيل گرانول‌هاي رنگي اضافه گردد آن هم در طيف محدودي از رنگ ها که اين کار سخت و غيرقابل توصيه است و از کيفيت پروفيل به وضوح مي‌کاهد.

در حاليکه رنگ هاي پودري الکترواستاتيک با تنوع فوق‌العاده بيش از 200 رنگ متنوع را در اختيار مصرف‌کنندگان پروفيل آلومينيوم مي‌گذارد که در کوره سخت شده و ضد ضربه و ريختگي است.

علاوه بر آن تنوع و زيبايي يک سيستم پوشش و رنگ‌آميزي ديگر يعني آنادايز تنها در آلومينيوم قابل استحصال است.

در سيستم‌هاي پوششي ديگر نظير طرح‌هاي چوب و سنگ و غيره که اختصاراً به آنها دکورال نيز گفته مي‌شود، در مورد پروفيل‌هاي UPVC توسط استيکر يا برچسب تأمين مي‌شود اما در مورد پروفيل‌هاي آلومينيوم با رنگ‌هاي چاپي و سخت‌شدن در کوره دوام و زيبايي دو چنداني دارد.

7- مقاومت در برابر آتش :

UPVC در دماهاي پايين تغيير شکل داده، فرم خود را از دست مي‌دهد. در دماهاي به نسبت کمي بالاتر نيز به طور کامل ذوب شده و مي‌سوزد که در اين حالت دود ناشي از سوختگي خفه‌کننده و مسموم‌کننده مي‌باشد. آتش نيز موجب از بين رفتن درب و پنجره مي‌گردد.

 

اما آلومينيوم در دماهاي بالا نيز شکل و جنس خود را حفظ مي‌کند و تنها در دماهاي بسيار بالا که تقريباً کلية اجزا ساختمان نابود مي‌شوند آلومينيوم نيز از بين مي‌رود آ ن هم به يکباره نه به تدريج.

8- کالاهاي سرمايه‌اي :

 UPVCبه هيچ عنوان بازيافت نمي‌شود و جزء محصولات مضر براي چرخه‌ي طبيعي محيط زيست است. اما آلومينيوم به عنوان يک عنصر طبيعي پرمصرف بعد از حتي چند قرن داراي قيمت مي‌باشد و به عنوان کالايي سرمايه‌اي به آن نگاه مي‌شود و به سادگي و صرف هزينه‌اي کم قابل بازيافت و توليد مجدد قرار مي‌گيرد.

9 -مقاومت در برابر شرايط اقليمي :

UPVC در بازة زماني دمايي طبيعي نيز کيفيت خود را از دست مي‌دهد. يعني در دماي بالاي حد طبيعي که قبلاً نيز به آن اشاره شد و همچنين در سرماي طبيعي تغييرشکل مي‌دهد، يا اينکه سخت شده و دچار ترک خوردگي و شکنندگي مي‌شود. همچنين UPVC در برابر نور آفتاب دچار تغيير رنگ و زردشدگي مي‌گردد چنانچه حتي پوشش‌هاي ضد اشعه U.V که کيفيت ميزان استفاده از آنها براي مصرف کننده قابل آزمايش نيست و بيشتر به جمله‌اي زيبا و تبليغاتي تبديل شده حتي در صورت استفادة صحيح نيز کارايي و دوام مطمئني را به تجربه از خود نشان نداده است. اين در شرايطي است که مقاومت آلومينيوم در برابر شرايط اقليمي فوق واضح است و احتياجي به توضيح ندارد.

 -10اتلاف انرژي :

بارزترين برتريUPVC به آلومينيوم که اغلب موجب فخر و قلم‌فرسايي مي‌گردد، پايين بودن ضريب انتقال حرارتي آن است که البته با وجود محصول ترمال بريک  (Thermal break) آلومينيومي اين برتري از بين مي‌رود. با اين وصف خوب است ميزان تفاوت در زمينه‌ي اتلاف انرژي يک محصولUPVCو يک محصول غيرترمال بريک آلومينيومي و در واقع معمولي را نيز بسنجيم.

بيشترين اتلاف انرژي در درب و پنجره‌ها به جهت هوابندنبودن آنها و کوران هوايي است که ايجاد مي‌کنند. دو محصول فوق در صورت ساخت صحيح هر دو هوابند هستند. در وهلة دوم، 90% سطح درب و پنجره را شيشه تشکيل مي‌دهد که باز در هر دو مورد شيشه‌هاي دو جداره يکسان هستند و تفاوتي در اين بين نيست. لذا تفاوت دو محصول مشابه تنها در جايي است که حدود 5% سطح مي‌تواند باشد. يعني اگر ضريب انتقال حرارتي آلومينيومي را حداکثر هم فرض مي‌کنيم و ضريب انتقال حرارتي UPVC را به طور مثال صفر (که البته چنين نيست) باز هم اتلاف يک پنجرة آلومينيومي معمولي و غيرترمال بريک حداکثر مي‌تواند 5% بيشتر از UPVC باشد که در واقع کمتر از اين ميزان صحيح است و اين عددي است که تقريباً به لحاظ تناسب قابل چشم‌پوشي است.

  

پروفیل در و پنجره UPVC یا آلومینیوم؟

   در چند سال گذشته متأسفانه بدون توجه به شرایط خاص اقلیمی و آب و هوایی کشور در مقایسه با کشورهای اروپایی اقدام به ورود یا تولید پروفیل درب و پنجره های پی وی سی به کشور شده که با نگرش به عدم وجود دانش فنی و علمی و نیز تبلیغات نادرست والبته وسیع و گسترده تب تندی را در میان برخی از مصرف کنندگان ایجاد و بخشی از بازار مصرف در ساخت و ساز صنعت ساختمان و تأمین درب و پنجره و نمای شیشه ای را به خود اختصاص داد.

   اما دیری نپایید که با بالا رفتن سطح آگاهی و علمی مصرف کنندگان و تجارب استفاده از این نوع درب و پنجره ها و پوششهای نما و بروز مشکلات بر اثر مرور زمان ، در بازار مصرف این کالا سیرنزولی ایجاد شده به نحوی که میزان سهم این کالا از بازار کاملاً محسوس و قابل لمس و مشاهده است.

   به لحاظ فنی عمده قدرت و تحمل پروفیل از یک پروفیل U شکل گالوانیزه تأمین می‌شود که گاهی بدلیل مخفی بودن در محصول نهایی از پروفیل های ضایعات  استفاده می‌شود. مقاومت پروفیل آلومینیومی چند برابر یک پروفیل ‌است.

   با وجود مشکلات شناخته شده و تبعاتی که بکارگیری و استفاده از PVC در ساخت درب و پنجره و کاربرد آن درنمای ساختمانها ایجاد می نمود بحث دیگری در میان برخی تولیدکنندگان این محصول در جهت حفظ بازار مصرف PVC باز شد و آن جایگزینی درب و پنجره با متریال و مواد UPVC بجای PVC بود، در حالیکه 90% آنچه در بازار موجود است اساساً UPVCنیست زیرا قیمت UPVC حداقل دو  

 

 برابر قیمت PVC است که استفاده از آن برای اکثر مصرف کنندگان مقرون به صرفه نبوده و اقتصادی نمی باشد.

شش برتری درب و پنجره آلومینیومی:

1-  عملکرد حرارتی:

در حال حاضر پنجره های آلومینیومی به صورت یک عایق حرارتی و صوتی عالی عمل می کنند و یکی از بهترین انتخاب ها در این زمینه هستند. و حتی در این زمنیه از پی وی سی و چوب هم پیشی می گیرند. این نوع قاب ها مصرف انرژی را تا 60 درصد کاهش می دهند.

 

2-دوام و استحکام:

 به دلیل مقاومت در برابر خوردگی و شرایط آب و هوایی، هزینه نگهداری آنها تقریبا صفر است و در طول زمان دچار خم شدگی و باد کرده گی نمی شوند.

 

3-به صرفه بودن:

 در مقایسه با دیگر فریم ها برای در و پنجره، به میزان قابل توجهی ارزان تر است. آلومینیوم 3 برابر محکم تر از پی وی سی و 4.3 برابر محکم تر از چوب است. بنابراین یک گزینه قابل اعتماد و مقرون به صرفه برای قاب پنجره هاست.

  

4-انعطاف پذیری در طراحی:

با توجه به خاصیت انعطاف پذیری و ضربه پذیری فلزات،‌ این نوع قاب در زمینه شکل دهی و طراحی بسیار مناسب است.

 

5-پس ازنصب:

بعد از کار گذاشتن این نوع در و پنجره ها، باز هم مزایای آن ادامه میابد. این نوع قاب ها در رنگ های متنوعی عرضه می شوند که با هر دکوراسیونی هماهنگ است. همچنین از آنجایی که با پوشش پودری عرضه می شوند نیازی به رنگ زنی دوباره ندارند.

 

6-قابل بازیافت بودن:

 از آنجایی که آلومینیوم سازگار با محیط زیست است، نسبت به انواع دیگر قاب قابلیت بازیافت بالاتری دارد. همچنین برای بازیافت آن تنها به پنج درصد به انرژی تولید اولیه نیاز است.

 

نظرات کاربران پیرامون این مطلب

انصراف از پاسخ به کاربر
 

درباره ما

شرکت اطلس پویا فعالیت خود را در سال 1384 با راه اندازی اولین خط رنگ الکترواستاتیک در استان مرکزی آغاز کرد.پس از 5 سال ارائه خدمات  رنگ آلومینیوم و جلب رضایت و اعتماد مشتریان، در سال 1389تولید پروفیل آلومینیوم را به فعالیت خود افزود.
در سال 1394 واحد بازرگانی اطلس پویا شروع به فعالیت کرد و علاوه بر ارائه محصولات تولیدی خود،جهت افزایش تنوع در انتخاب مشتریان، سبد محصولات خود را با افزودن دیگر برندها گسترده تر نمود. اکنون اطلس پویا با برخورداری از تجربه چندین ساله تولید و نیز ارتباطات گسترده در شبکه فعالان صنعت آلومینیوم جایگاه خود را به عنوان "هاب صنعت آلومینیوم" انتخاب نموده است  

لینک های کاربردی

انواع سرویس ها

عضویت در خبرنامه